Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Friday, December 31, 2010

Sweety Pie..

This is an entry about my cute chocolate cuppy cake sweety apple pumpkin pie.. LOL.. :D

                                       

This is an entry about a cute girl that i never meet face to face.. :D
This is an entry about Hana Hadirah.. :D

This is her parents wedding picture..


A week before I came here and I am the bridesmaid..
And after about 3 month.. My cousin told me that she was pregnant.. AWESOME.. hehehee

*Hana Hadirah was once surprise the whole family when she didn't wanna move for 3 days in the 8th month of pregnancy. p/s: kalau tgk saiz badan mummy die, haha.. bleh agakla nape die xnak move.. sempit kot..hehe

Hana Hadirah was born in August 2010.
Here are some picture of her.. Taken when she was about 1 month old.. :D

*sebijik muke mummy die.. hehe

* mase baru2 lahir asek tido jeeeee... =_=" 

*Hana Hadirah (carried by her daddy) received "duit raye" from her hot untie.. hehe.. 

*With her mummy.. :D

*with my cousin(her mum), my mum and her nanny.. and also miss Jiha.. keke
 And here is the newest picture of her.. 5 month old..

* dah muke daddy die dah.. hehehe

*nice eyes cutie.. :D

*geramnyeeeee.. =_="
And the last one.. :D
*waaa cannot stand.. comel sgt

I wish you will be a good girl and success di dunia dan di akhirat.. :D denga cakap mummy n daddy k.. hehe..

Congrats to my cousin, Habibah bt Ismail and her husband, Huzairy Husin..

You're my hunnybunch sugar plum..
Pumpy.. umpy.. umpkin..
You're my sweetie pie..
You're my cuppy cake gumdrop.. Snoogums.. Boogums..
You're the apple of my eye..
And I love you so.. And I want you to know..
That I'll always be right here..
And I love to sing sweet songs to you..
Because you are so dear!
p/s: Hana nyanyi kat mummy and daddy nnti k... 





Thursday, December 30, 2010

Shopping!!

Malam ni ingt nak g Cool Spring tp sesat n dah smpai Lebanon.. OMG SALEEEEEEE SALE SALE SALE!!! EVERYWHERE... Yoshh.. I went shopping there with kyra..



1 tommy hilfiger T-shirt
1 Banana Republic Shirt
2 Rue 21 Blouse

And those clothes only cost me about 35 dollar.. Nice isn't it.. :D

Monday, December 27, 2010

Homeless..

There is something that happens tonight and makes me wanna talk about this topic..
Cube korang tgk gmba2 kat bawah ni...
In United States.. This scenery isn't weird..
Kalau kat sini.. diorang panggil mereka ni homeless or street people..
Homelessness is the condition and social category of people without a regular house or dwelling because they cannot afford, or otherwise unable to maintain regular, safe and adequate housing, or lack "fixed, regular and adequate nighttime residence. They usually spend period of time on the streets in urban area.
When I first arrive here.. Street people is kinda scary for me.. Bile kitorang kuar makan malam2 ke.. or anywhere especially at night, kitorang memang beware dgn org2 homeless.. sbb takot diorang mintak duit ke ape ke.. and takot jugak diorang membahayakan kami.. and americans also have kinda same impression towards homeless as us.. but I have never met one.. Until today... when our right front car tire is out of air..
cite die camni.. Yesterday, my friend, Atie.. have notice that the tire is flat.. So, today.. when we are planning to go to Ben and Jerry.. Atie is planning to fill the tire with air at nearby oil station.. So she just drop us at Ben and Jerry and drove to MAPCO (oil station) with Ifa.. but they kinda struggle to search for an oil station that have air station (*betul ke air station.. not sure what they call it in english :p).. So, diorang ni pi 5 oil station just nak search for that.. kat salah satu station yang diorang pi ni, diorang jumpe sorang pakcik ni.. die dtg dekat.. die cakap.. bleh x die tolong isikan air tu.. die cume nak 50cents je sbb die lapaaaa sgt.. die cume nak beli chips je.. yang si atie ni plak cume bawak 5 dollar je.. 3 dollar dah gune untuk isi minyak.. so tinggal 2 dollar coins.. hehe.. *kitorang memang jarang bawak cash sebb usually use card je..
So.. memangdangkan ade 2 dollar je.. atie pon tolak la permintaan pakcik ni.. *pakcik ni street people la.. atie ni pon cam scary gak la kan.. dah la pompuan.. malam2 due org plak tu.. so pakcik ni nak pergila.. tp muke die sedih sgt.. kesian gile muke die.. menggigil2 sejuk plak tu.. suhu kat sini skang -2 degree celcius.. so atie ni x smpai hati.. pegila bg pakcik ni 75 cents.. tp ade masalah ngan machine air tu.. so xpela halalkanla pakcik tu td.. pakcik tu pon tolong2 jugak tanye org kat dalam oil station tu bleh x nak refund balek duit yg dah masuk dalam machine tu.. kire machine tu cam telan duit la.. tp xleh.. so xpela.. atie ni dah tinggal 25 cents je.. so die pon balekla ke tmpat ben and jerry tu.. kitorang kat ben and jerry ni pon dah risau gakla asal lame sgt... haha.. so smpai kat ben and jerry la atie cite sume ni to me.. hmmm.. ohh lupe.. 25 cents yg left td gune untuk park car.. :D... Ala stakat 75 cents kan ape la sgt.. tp maybe 75 cents tu nilainye besa sgt bg org yang macam mereka.. Disebabkan ak xde kat tmpat kejadian so ak relax je..
Pas diorang sume finish beli ben n jerry tu.. ak still thinking about the flat tire.. takut sok terus flat x leh jalan plak.. so memandangkan Grah ade 11 dollar with her.. so ak pon use duit die dulu la.. Drop diorang sume kat Branscomb Quad (our dorm), and go to an oil station yg dekattt je ngan BQ ni.. with Atie jugak.. so kitorang pon isila air tuu.. tibe2... atie yg isi.. rupe2nye nut tire tu hilang.. maybe sbb tula tayar tu flat.. then ak pergi tgk spare tire kat blakang..cari nut spare tire tu so that bleh replace yg hilang.. upenye yg kat blakang pon xde.. maklumlah bukan kreta lawa sgt kan.. haha.. pas ak tutup la bonet kereta tu.. then ade sorang pakcik ni datang dekat.. menggigil2 bawak travel backpack yg besaaa gile n pegang air kopi McD.. pakai sweater selapis je... muke kusut masai.. pakai snowcap ngan baju n slua koto compang camping..
Sekali pandang ak dah agak dah pakcik ni homeless.. ak yg x pernah handle ni berdebar2 bagai nak rak aa.. pastu die cakap slow je.. Can you give me 50 cents so that i can take a bus please.. pastu ak tgh pegang 10 dollar kat tgn kiri n 25 cents kat tgn kanan.. then ak cakap.. ohh i have only 25 cents.. 10 dollar tu duit grah kot.. xkan nak bg sume kan.. pakcik tu cam caye x caye je ak ade 25 cents.. yela ade keta.. xkan la ade 25 cents je.. tp die still cakap thank you la sebab bg die duit.. pastu ak terkedek2 pegi kat atie.. then tibe2 pakcik tu tanye kitorang.. Do you need any help.. Ak dah cuak ak cakap la nooo... then atie ngan confident nye cakap yes.. haha. pucat2 muke ak.. pakcik ni pon letak la backpack die ngan air coffee die.. pastu die tlg isikn air tu.. huhu.. kitorang ni pompuan memang la x reti nak isi udara tu.. hahah.. die siap aja lagi suh push kuat skit.. mase die ngah isi tu ak suh atie masuk dalam kete kunci pintu n amik kunci.. sebab macam2 consequence dalam otak yg ak tgh fikir.. tp atie xnak.. punyela geram mule2 tu.. ak takot bende2 len jadi plak kan.. tp atie xnak gak.. pas pakcik tu isi udara tu.. tibe2 die dok diammmmm je renung tayar tu... cam tgh pikir something.. ak ngan atie dah cuak dah.. kitorang pon terkedek2 lari masuk kete.. pakcik tu pon bangun n say thank you.. haha.. pakcik tu xnak wat pape pon.. kitorang je yg trauma lebih2.. rupe2 nye si atie ni xsangka yg pakcik ni homeless.. die x tau pon pakcik ni mintak duit ngan ak.. sbb tu die relax je mase ak suh die masuk kunci pintu kete tu... haha.. pastu die kate.. patotla ko cuak.. :D.. die ingt pakcik ni just nak tolong je..
Pastu dalam kete ak terfikir.. kesiannye diorang yg homeless ni.. MAcam mane xde rumah.. sejukk... suhu -2 n baju x tebal mane.. dahla dah tua... ak yg umo 19 mude remaja ni pon menggigil kepale lutut inikan pakcik yg dah tue tu.. kesian.. kalau kat malaysia at least suhu die panas sedang2 je.. kalau panas leh berteduh bawah pokok.. kalau dah x larat rumah kebajikan pon banyak nak mintak tolong.. kat sini.. macam mane.. kalau panas tu pon panas betull.. duduk la bawah pokok ke memang panas.. udara die panas.. rumah kebajikan pon x banyak.. adela society2 yg tolong org homeless ni.. kesian..
Aritu ak ade tgk kat tv.. die homeless.. tp die pregnant n dah nak bersalin.. Macam mane.. :( kesian.. baby tu kene lalui bende2 camni.. bukan senang.. kesian jugak kat baby tu..macam mane diorang nak jage baby kalau diorang nak makan pon susah..
hmm.. banyak sebenanye sbb2 berlakunye homeless ni.. antaranye:
1. Kurang peluang pekerjaan..
2. Kemiskinan..
3. Medical cost yg semakin tinggi..
4. Perang
5. Masalah mental..
6. Kecacatan
7. Harga rumah yang mahal and sara hidup yang tinggi..
8. Relationship breakdown, particularly in relation to young people and their parents..
9. bekas banduan..
10. Natural disaster
dan banyak lagi..
Tapi dalam banyak2 ni ak nak komen yg no 8..
Dulu mase kite kecik2, kalau sejuk ayah selimutkan.. kalau lapa ibu bg makan.. makan pakai sume tersedia.. kalau sakit ibu ayah bergolok gadai baya duit hospital.. x tido malam buat susu.. banyak lagi bende yg parents kite dah buat untuk kite.. tp.. bile diorang dah tue.. kenape mesti balas macam ni kat diorang.. Diorang pun ade prasaan.. ape salahnye kite plak selimutkan diorang bile diorang sejuk.. suapkan nasi ke mulut diorang bile dioraang lapa.. belikan baju baru.. sluar baru.. kalau diorang sakit hantar pegi hospital.. kalau ibu ayah dlu sanggup kotorkan tangan diorang basuh najis kite.. kenape kite x boleh buat.. jgn ego sgt jadi manusia.. cube bayangkan kite yg jadi homeless sejuk2 sbb anak2 wat cmtu kat kite.. Walaupun kat malaysia x sejuk.. ade rumah kebajikan banyak.. ade rumah org tua sume.. tp korang nak ke.. duduk kat situ bile korang dah tue.. xnakkan.. so jagela mak ayah ni.. kalau diorang dah tue pon.. jagela.. penat lelah diorang jage kite tu xde sape bleh balas balek...
Ingat Ok..
Lagi satu.. 25 cent yang kite sedekahkan kat org tu mungkin x bermakne bg kite.. ala.. 25 cents je.. not a big deal.. tp pade diorang.. maybe nilai 25 cents tu besaaa sgt.. lagi2 dalam zaman cekik darah skang ni.. sume bende gune duit.. somehow kite pon kene ade sikap prejudis jugak.. :D.. berhati2 tu penting.. tp sikap kemanusiaan pon penting jugak.. be balance within that two.. :D
So tonight.. ak memang dpt banyaaaaaaaakkk sgt lesson.. :D hopefully ingt smpai bile2.. and hopefully korang dpt fikir2 kan tauladan dari pengalamn ak ni.. :D
SEE YAAAAAA!!!!

わたしのしゅみ。。

Xnak komen banyak.. sebab bosan malam ni.. n xde keje selain karaoke ngan bebudak ni.. niha la keje ak.. Cube teka sape ni.. :D
And this one too.. kekeke
hahaha.. sebab bosan sgt.. nnti kite reveal ye mereka ni..
*nmpak sgt ak ngah bosan nih.. :D

Saturday, December 25, 2010

As white as snow... :)

Tonight.. It was about 11.30 pm and it is snowing.. tempting nyeee nak men snow.. =_="
Soooo... Kitorang bertujuh bergerak ke atas garaj berhampian olin hall.. dengan harapan nak men slide2 kat slope tu... haha..
So ni la antara hasil2 die..
Ak pegi atas garaj tingkat 11 ni ngan bebudak nih.. kekeke..
Sronok gile.. MAcam spastik pon ade.. dengan sejok nyee... kat tingkat 11 angin tiup2 kuat gile.. kekeke.. ;P
Siap bawak dulang nak slide2.. tp sebab snow tu x beku lagi so xleh nak slide sesangat la kan.. kekeke.. so dulang tu jadi fungsi len.. kite tonton video ni.. :D
video
Ha itula die kespastikan kami.. ak tgk video ni pon leh tergolek2 gelak.. hahaha.. camni la dah 19 taun pon macam budak kecit agi...
This is the second video yg dirakam luar sedar pada mulanye... heheh
video
So macam2 la gelagat di situ.. Yang kurang sopan tu harap maafla yek.. kekeke
The third video is an interview untuk budak2 yg wat snowman..
video
Last2 snowman tu busut cam tu jela x jadi pon snowman nye.. sbb snow tu xleh nak kepal2.. hehehe
So ade la beberape video pemandangan kat sekitar tingkat 11 tu.. kat bawah ni.. hehehe
video
Hahaha... So tu jela keseronokan bermaen snow stakat ni.. :D nomu nomu chuwa.. hahaha
See YAAA!!!

Friday, December 24, 2010

わたしのたび。。。

video
         
There is something... Suddenly come.. X mintak pon.. And X expect pon.. That worried my heart for about 3 days now.. HUMMM... memang hilang the whole strength.. How come... huarghhhhhh....
I can almost see it.. The dream I am dreaming.. But there's a voice inside my head saying.. "You'll NEVER reach it"..
Bende ni cam currently come into my mind.. What if i can't do it... Life is like a wheel.. kadang2 kite2 kat atas.. kadang2 kat bawah.. tp bile kite kat bawah tu macam mane nak buat ek.. tu yang susah..
Every Step I am taking.. Every move I make feels.. Lost with no direction.. My faith is shaking... Ok now ni ak tgh fikir.. maybe i should not be here in the first place..
But i gotta keep trying.. Gotta keep my head held high.. why Allah send me here.. Mesti ade hikmah kan.. So Now.. I am struggling.. So that i can see a light.. From HIM.. Thanks ALLAH.. untuk hikmah yang belum ditunjukkan.. I am waiting for it.. and hopefully.. ak dalam keredhaan die.. :D
There's Always Gonna be another mountain.. I'm always gonna wanna make it move.. Always gonna be an uphill battle.. Sometimes I'm gonna have to lose.. Ain't about how fast i got there.. Ain't about what's waiting on the other side.. It's the climb.. Ok.. Now.. Sape kesah.. Susah mane pon.. I'll try.. to do it.. Tu la part yang fun dalam hidup ni kan.. Xde cabaran xbest aa hidup.. sometimes kite kene cry.. and sometimes we can laugh.. so who give a damn.. I'll just gonna go through this.. Who are you to tell me NO?? Just collect the strength Abel.. Ayah ngan Ibu kate Along bleh buat.. kann.. :D
The struggles I'm facing.. The chances I'm taking.. Sometimes might knock me down but no.. i'm not breaking.. i may not know it.. But these are the moments that I'm gonna remember most.. Just gotta keep going.. and i got to be strong.. just keep pushing on.. OHHHYEAAHHH.. push je.. skit je lagi.. mesti bleh aa.. mesti punye.. have faith.. i have friends to support.. i have family.. sume.. and the most important.. I have ALLAH to help me.. :D
Ayah slalu kate.. Hidup ni kite kene jadi org yang bergune.. :) kene berusaha sentiasa.. xde bende yang dtg brgolek.. bak kate org tu.. "YOU HAVE TO GO THROUGH THE DISCOVERY PROCESS" and "THERE IS NO SHORT CUT".. Tp beza antara org yg cakap ni ngan ayah.. banyak sgt... Ayah always believe in me.. kan ayah.. ayah bg support.. tp org ni pon bg support jugak.. bukan ak x bersyukur.. tp fahamla.. jgn marah2 ak.. ak nak support skang ni.. bukan a word of anger.. huarghh..
I think this lyrics suits you well..

You’ve got opinions, man We’re all entitled to ‘em, but I never asked So let me thank you for your time, and try not to waste anymore of mine

And get out of here fast

I hate to break it to you babe, but I’m not drowning There’s no one here to save

Who cares if you disagree? You are not me Who made you king of anything? So you dare tell me who to be? Who died and made you king of anything?

*AMEK KO!!!

All my life I've tried to make everybody happy.. While i just hurt and hide... Waiting for someone to tell me it's my turn to decide.. You are not even there when i am studying.. SO you don't know how i study.. SO just dont talk like u know.. You are not the king of anything.. =_="

OK DAH OK BALEK MOOD.. hehehe.. Just meluahkan prasaan je.. ok now dah x marah n kecewa lagi... neutral.. 0-0.. heheh

Thursday, December 23, 2010

Tertinggal.. :(

Hai korang..

Kekeke.. Arini dahla bgn lmbt sbb malam td layan om shanti om kan smpai pukul 4 pagi.. Ha.. amek ko ak bantai tido smpai matahari dah marah2 dah... Kekekekeke...

Hehe.. Ok kite Start.. Cite ni berkisar tentang my mum la mase die mude2 dlu.. Untuk pengetahuan korang, my mum ni cikgu.. so ni cite time2 die baru je kuar maktab.. kite bg gmba mak ak skit.. :)

*sama ka muke kami?

Ok.. Pastu kluar2 je maktab, my mum ni kene posting kat Felda Air Tawar 2, Kota Tinggi.. Dekat je la ngan my house. Around 15 minutes. tp mase ni my mum blom ade rumah.. maklum la anak dara sunti lagi.. :) so die pon tumpang la kat umah saudara kami sbb dekat, x smpai 5 minit dah smpai skolah tu.. selame labih kurang beberape bulan la my mum stay kat situ.. heheh..

So pakcik ni la yg anta my mum pegi skola ari2.. pegi hanta balek amek... camtula... hehehe.. Korang penah tgk tak org dlu2 naik moto camne.. i mean org blakang tu.. heheh.. org yang bawak moto tu bawak cam biasela kan.. soooo.. org blakang ni duduk mengiring.. mak ak pon la.. lagi2 die pakai kain nak pegi mengaja kan.. duduk la mengiring.. pulak tu nak dipeluk pak cik yg tgh bawak moto tu malu la plak.. haha.. bukan muhrim kot.. :) so mak ak pon dengan relax nye xpegang pakcik tu.. pakcik tu pon xde la merempit... org dah tua kan, tenang aa.. pulak bawak awek cun kat blakang.. chillax la.. :D haha.. gurau2

So satu hari ni pak cik tu pon bawak moto macam biase n mak ak pon dok mengiring macam biase.. time tu nak balek rumah.. dah abeh mengaja.. tibe kat satu bukit tu.. cam ade kerikil2 skit kat jalan raye die.. hahahahahaha.... tp krikil x merbahaya la..

*haha ak lukis moto tu dah macam bende len dah rupe die

So, pakcik tu sambung la riding moto tu dengan relaxnye.. bile langga kerikil tu, moto tu bergegar2 skit.. pakcik tu pon relax je la lagi.. sebabkan mak ak ni x memegang ape2.. hahahaha... macam ni la jadiknye..

Maka tertinggal lah mak ak di situ.. hahaha.. mak ak punye lah keja pakcik ni.. "Pak cikkk!!! Pakcikkk!!!!" tapi pakcik tu memang relax kaw2 ah.. memang x denga langsung.. die pon meneruskan lah journey die.. kehkehkeh.. mak ak dah sedih dah...

*pasrah macam panda ni

pakcik ni terusss je bawak moto tinggal kan mak ak.. smpai kat satu simpang ni die berenti la.. tgk kiri kanan.. ade kete ke x.. pastu die pon toleh la ke belakang.. jap agi tgk mak ak xde.. hahahahahhaa.. die patah balek aaa...

jumpe la mak ak tgh merenung nasib ditepi kerikil ditinggalkan pakcik ni.. haha.. pastu pakcik tu cakapla.. "laaaaa... tertinggal upenyeeeee... kui3.. pakcik x posan pon... sbb slalu bawak mok cik ko berattt.. kalau die jatuh tu terase la kehilangannye.. ni bawak ko rengan x rase mende.. ko hilang kat blakang pon xrase.. kekeke".. mak ak pon bantai la menggelakkan pak cik tu dan dirinye sendiri.. :) *mok cik istri si pok cik ni memang bulat2 comel2 gitu.. haha..

Tu ajola ceritonye.. :) haha.. pengajarannye, xsalah nak jadi org yg berat.. esok2 kalau tertinggal mase nek moto org pasan.. xdela kene tinggal.. hahahha

Feel free to comment.. :)

Have a nice day guys.. :) See you in the next entry.. :D

Wednesday, December 22, 2010

Endless Sky

Halllooooooooo Lololololo!! (^_^) Hai korang..
Nice to meet u guys..
My first entry.. Kekekekeke.. Hopefully I'll be consistence nak edit2 blog ni.. :)
Ok entry ni just nak bg pengenalan skit2 je la kan..My Name is Nor Fatin Nabilah Mohd Apandi.. Tapi org panggil abel je.. :) nak panggil fatin pon ok.. :) heheheh...
Ok kite bg gmba skit aa.. bg chance aa nak vain2 skit.. kui3
ahahaha.. :D
so cam tu jela kan xyah tau banyak2.. kalau stalker cari sendiri aa nak tau lebih.. hahaha.. skang ni tgh cuti sem, so bosan2 kite buat blog.. so bleh cite pengalaman idup sesikit..
Heheh.. Takat ni je kot untuk entry ni.. ak ngah pikiaq ni nak post ape untuk next entry.. :D
be prepared je.. try my best to update this blog with funny stories.. :D
Tungguuu.. Wait.. ちょっとまてください... 잠깐 만요..
Bye korang.. じゃあ、また。。:D