Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Wednesday, February 16, 2011

Cerita Tentang Aku.. Cerita Tentang Dia.. Antara Aku dan Dia

Hai Guys... Hahaha.. Lame x update blog.. huargghhhhhhhh.. hectic week just end td... Thermo? jgn tanye pelis.. tp insyaallah.. i have try my best.. haha.. banyakkkk sgt bende nak citeeee kat blog.. tp malam ni macam penat skit.. baru je pas abeh wat hw math.. sok kene hanta beb.. haha.. ok.. i would like to make a short story.. a story.. yang xde relation dengan anyone yang hidup mahupun mati.. :) ok.. actually nak buat cerpen.. tp disebabkan i am lack of talent in writing.. i would rather make it in my own format.. macam diary a little bit.. but hope u guys can understand it.. LOL.. this story is inspired by.. seratus lima puluh juta by Fynn Jamal.. hmm.. hehe.. so.. enjoy! and plus.. i would like to receive feedback from you guys about my short story.. hehe.. ok.. sambil bace my short story.. jom kite denga 150 juta! 




CERITA TENTANG SEORANG AKU..


Aku adelah seorang yang:

  1. banyak cakap :D
  2. ketawa selambak..
  3. suke gossip.. 
  4. feminine.. yeah maybe but not in front of others.. bak kate org.. kat luar ak pakai jeans. kat rumah ak pakai skirt.. kat luar ak tukang order/pau org tp kat rumah ak tukang masak.. kat kelas ak malas bertugas time duty bersihkan kelas.. but actually i am the one who clean my house.. lebih kurang macam tu la kot.. hehe
  5. people can describe my attire as jeans and shirts. No skirt.
  6. pempuan.. tp jalan macam lelaki.. =.="
  7. ganas hu ha hu ha sane sini.
  8. kalau gelak satu dunia tau.. kalau menangis pun satu dunia tau.. menangis xpernahnye x klua bunyi.. xdela macam drama melayu klua air mate je tp suare xde.. fake2..(pade ak la).. haha..
  9. i have heels.. but i choose not to wear heels.. just sneakers.. paling jauh pun flat.. bukan ape.. susah beb nak jalan pakai heels.. sakit kaki.. kui3
  10. ak ganas gile.. tapi type movie ak bukan terminator.. tp actually hindustan ngan korea.. huh? novel ak pulak xdela bace dan brown.. ak bace bikash nor idris.. hikhikhik.. gedik2 skit.. 
  11. pegi mane2 paling malas nak gosok baju.. ala xpe janji selesa beb.. haha..
  12. dengan kawan2 memang lepas je cakap.. tp.. ak try jage hati sume org.. it's okay if i hurt inside.. 
  13. kalau org cakap or kutuk ape pon ak buat muke xtau je.. malas nak layan..
  14. suare ak x kecik macam pempuan lain, tp serak2 basah.. tp suke melalak terlebih2.. suare x sedap tp bleh je nak pegi karoke.. kekeke.. 
  15. ak suke sangat pakai topi.. sebab ak x suke org puji rambut ak.. blushing2 feminine nnti kang =.="
  16. memang xpandai make up.. xlawa mane pun tp natural beauty tu adela kan.. keke.. ah yang penting.. sume bende yang allah jadikan tu cantik.. 
  17. ak x suke pompuan menggedik2.. memang kene sound straight..
  18. pernah kapel.. tp not from people who really know me.. contohnye.. kelas mate ak xpernah plak tibe2 jadi gile mintak kapel.. or schoolmate.. or study mate.. or jiran tetangge.. or tusyen mate.. or.. whatsoever u should say.. bukan xde minat budak2 yang dekat2 ni.. tapi yela.. petik satu jari je mane nak bunyi.. haha.. tp ak ade prinsip.. never ever confess because you are a girl.. jage martabat beb.. lagipun.. dengan gaye ak mengganas je ni sape la nak. malas dah nak minat org.. sedar diri beb.. haha.. tp ak pun ade hati kan.. LOL
  19. tp sejak akhir2 ni..
  20. tp macam mana..
  21. tp ada die...
  22. tp die..????
CERITA TENTANG DIA..

  1. 1st day jumpe.. Wahhhhhhhhhhhh!!!!! die budak baru beb.. macam kerek je mamat ni.. ekeleh!! menyampah gue.. =.="
  2. sikat rambut nak macam korea... xyah aa tiru hero ak suke.. kecoh aaa!!
  3. apepasal ak kene duduk dengan die dlam kelas.. bosanla macamni.. xsuke dok sblah mamat kerek.. perasan hensem.. tau aa pandai rambut korea.. nak nasihat2 suh rajin blaja.. belah! result ak ok kot..
  4. tp satu hari...
  5. ak dapat markah math teruk.. :( n was crying in the class waktu rehat.. xde org dalam kelas.. huaaaaaaaaa.... ak nih mane reti nangis senyap2.. amek ko.. tengah2 nangis.. tibe2 org bg tisu.. "nah amek!".. pandang atas.. ala kenape die?? ingt kan song seung hun ke bg tisu.. kalau song seung hun oppa kan bahagie hati ak.. tibe2.. "eh jangan la berangan. ak tgh hulur tisu ni. kang tarik balek kang.".. hmm xpela.. rambut ala2 song seung hun pun ok.. *tgn amek tisu kesat muke.. terblushing feminine la beb.. die tarik muke senyum comel.. "ape senyum2???"... "xdepape.. comel jugak ko blushing kan.. ingt xreti blushing.." siot!!
  6. sebab markah math teruk.. kene masuk program tutor.. alah kenape die jadi tutor ak.. alaaa... alaaa... xsuke la macam ni.. nanti kene sakat je.. bukan bleh tgk ak senang...
  7. satu hari.. ade pompuan gedik yang ak x suke kutuk2 ak.. ak buat muke toye je la.. ala malas nak layan2.. kejap lagi die senyap la tu.. tibe2 die cakap, "eh awak xkenal die jgn cakap camtu.. xbaek" wah baik jugak.. ala ni mesti nak tunjuk gentleman.. xleh caye ni xleh caye.. huh.
  8. emmm.. kenape kene satu kelas ngan die, pastu kene dok sebelah die.. ingt abeh skola x jumpe dah.. tp kenape kene satu uni ngan die? kenape die amek course same ngan ak.. ala.. banyak lagi uni len apepasal bleh tercampak kat sini.. =.="
  9. ramainye awek uni melekat ngan die.. taula hensem.. rambut song seung hun.. bulu mate panjang.. layan la sume awek kat uni ni..
  10. kenape die slalu ngan minah tu je.. weh ak kenal ko dari skola apepasal ko xlayan ak sgt? cis.. ni mesti nak berlagak2 ni ngan ak dpt minah perasan comel... angkutla2 minah tu... =.="
  11. kenape kalau die nampak ak, slalu kutuk2 beg ak ke, rmbut comot terkeluar dari topi..kenape kalau ak pakai baju feminine skit je die cakap ak buang tebiat.. :( xbolehke beb.. abeh minah tu pakai skirt high heel sume x buang tebiat ke? ak dah 20 tau.. bile lagi ak nak jadi pompuan.. tp kenape ak xleh lawan balek???? 
  12. kenape nak jadi tutor lagi kat uni. xpasal2 ak kene blaja bawah die.. aigooo.. dahla asek menyakat je.. satu hari tu cakap ak teruk blaja malas.. ak melalak kat bilik ok.. dahla kutuk ak.. puji2 minah kesayangan die plak tu.. bute ke?? ak pompuan ok!.. ade perasaan..
  13. satu hari.. ak perasan.. kenape ak banyak tulis pasal die dalam diary ak ni.. ish2.. teruk betul!
  14. hari ni, maybe allah bg hidayah.. ak decide nk pakai tudung.. pegi masjid india beli tudung banyak2.. tp jeans xleh tinggal.. 
  15. kat uni.. die tanye.."emmm.. bile beli tudung banyak2? dah seminggu ak tgk ko pakai tudung.." ... "ooo ak beli kat masjid india".... "oh yeke".. die senyum... perli ak ke.. blahla macam ni.. but... "tp comella..nnti pegila beli lagi"... tp ak... "haaa??? ape die???"... "xde pape2"..
  16. kenape ak tulis pasal die lagi???
  17. nak cite kat sape ni?? 
  18. diary... bleh awak denga cite saye???
  19. sebab awak ade telinga yang tuli untuk denga kan.. thank u diary..
  20. diary diary.. awak nak tau x.. ramai dlam dunia ni suke tgk saye nangis.. tp ade satu bende kelaka.. dalam banyak2 org yang suke bg saye susah hati.. it turn out.. i like him.. he make me confused.. he stabs me in the back all the time and leaves me behind but all of sudden.. he is nice to me.. macam ayah.. it turns out.. when i'm in front of that person, my heart beat so fast.. i didn't even run but it get's hard to breathe. tp that person suke org len.. aigoo minah perasan cantik tu.. so eventhough i really hate him, i still don't really hate him.. i can't hate him.. ottoke dairy..
  21. sejak akhir2 ni ak jadi cheesy.. buwek uwek2 muntah darah..
  22. harini.. bleh x xnak pegi kelas harini.. nnti jumpe die..
HARINI: 
HAH!! MANE DIARY AK HILANG.. tertinggal kat mane????

DALAM KELAS??
AYAKKKKKKKKK!!!!!!!! JGNLA ADE ORG BACE..
FUHFUHFUH NASIB BAEK ADE ATAS MEJA KAT KELAS..
LEGA...
MALAM NAK TULIS DIARY FOR HARI NI..
EH KENAPE ADE KERTAS POST-IT NI??
"apepasal x bgtau ak??" ~library esok jam 2, kate nak blaja math same2~
OMG ELLY DAH BACE.. AAHH PEDULI AA ELLY JE.. SOK KAT LIBRARY AK UGUT LA DIE JGN BG TAU ORG.. DAH JANJI KAN NAK BLAJA MATH SAME2 NGAN ELLY N ENCIK TUTOR..
ESOK.. ELLY XDPT DTG.. TINGGAL AK TERKONTANG KANTING PEGI LIBRARY..
ENCIK TUTOR SORANG2 TGH DUDUK MENGADAP LAPPY..
"oi incik tutor.. elly kate die xleh datang!!"
"xyah cakap.. ak tau.." *die tarik muke sarcasm.."ape pasal ko x bgtau ak ek.."
"bg tau ape.. kan ak dah kate td elly x dpt dtg.. bg tau la tu.."
"ko dpt x post-it smalam".. *die buat muke pelik
"post-it ape ni ko merepek-repek ko demam ke aaa.... pp... ppeeeeweiiiiiiiiiiiii ko ke bace diary ak!!!"
"sape lagi...???"
WAAA AK MALU.. AIR MATE DAH MENGALIR DAH NI.. SUARE MELALAK ADVANCE AK DAH KUAR NI!
DIE TARIK AK LUAR LIBRARY..
"kenape ko x cakap awal2..??"
"apepasal ak nak kene cakap awal2??? ngekkk!!!" huaaaa
"sebab Ich liebe dich.."
"bahase ape ko cakap ni weh.. ak nak balek la macam ni.. benci ko suke2 je bace diari ak.. mane nak letak muke la ngekkk"
"bahase tu, balek ko google.. meh ak anta balek"
BONGEK AK MALU OK
MALAM TU
GOOGLE
ICH LIEBE DICH..
I LOVE YOU?? EH SALAH BACE KOT.. PANGGIL RUMATE AK SUH GOOGLE WHAT IS ICH LIEBE DICH NI
"oi.. tu i love you bahase german leee..."
HAH????!!!!!
 FROM THAT DAY ONWARDS.. OUR STORY IS..



Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi
Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–
saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua..
DIARY,
~AK.. POMPUAN GANAS.. YANG ADE LELAKI MACAM DIE..~
HAHA.. ok tujela cite pendek ak.. xde kene mengena ngan yang hidup or yang mati.. hope u guys enjoy.. i know it is a little bit cheesy.. tp xpe.. i take it as a starting point mungkin.. to improve.. :D
SEE YOU GUYS LATER!!

5 comments:

Little Fish said...

afuhhhhhhhhh.

boleh buat short movie nih abel. ko buat skrip ngan berlakon. jom2.

aten_abel said...

apepasal ak kene berlakon skali.. LOL.. ak buat skrip.. ko blakon.. amacam??? kehkehkeh.. xdela ni baru starting2 je.. xreti sgt pon.. lol

zuluuniformlima said...

aku pun afauhhh jugak la.. hehe.. gud2

aten_abel said...

Thanks joe.. haha..

Izzat Iskandar said...

haha abel yg ni ak dah baca semalam, lupa nak comment je :D

Post a Comment